Aamun sää jatkui samoissa merkeissä kuin muutama viime päivänä on ollut, sateista ja tuulista. Kävimme verkoilla ja matalassa olleessa jatassa olikin ollut oikein reilu myllerrys! Parikymmentä kiloa vajaan kiloista ruutanaa oli uinut verkkoihin. Muutamia lahnoja, suurin parikiloinen oli seurana mutta kuhat edelleenkin loistivat poissaolollaan niin matalassa kuin syvässäkin olleista verkoista.

Ruutanat päätyivät pienpetohaaskoille. Eilen illalla saimme taas karhuhavainnoit kun naapurini oli nähnyt emo- ja pentukarhun muutaman sadan metrin päässä taloltamme. Laitoin pimeän tultua koirani tarhaan ja eikä hetkeäkään kun se alkoi valtaisasti haukkumaan ja murisemaan pimeää rantametsää kohden. Kävin aamulla tutkailemassa mahdollisia karhujälkiä mutta ainoat tuoreet merkit olivat metsäkauriin tekeleitä.

Kävin aamupäivällä sieniä katselemassa mutta vastaan niitä ei tullut. Otan iltapäivällä uusiksi.

Sade on jo lakannut ja päiväohjelmassa on kauppareissun lisäksi puuntekoa, sienimetsässä käyntiä, lukemista ja illalla lauantaisaunan lämmitystä. Ajattelin myös ehkä siikajärvellä käyntiä josko illaksi keli tyyntyisi ja verkkojatan yöksi siianpyyntiin saisi viritettyä. Tarkoitus oli myös viikonloppuna touhuta pitkäsiimalla joella mutta täkykalat ovat vielä pyytämättä. Tältä kesältä puuttuvat vielä suuret hauki ja kuhamötkylät joita viime kesänä mukavasti tuli.