Nokia tuli, oli ja meni. Melkoinen mediamyllerrys matkapuhelinkaupan tiimoilta syntyi! Olisiko tämä nyt viimeinen herätys kansallemme? Mikään ei ole ikuista ja maailma ympärillämme muuttuu yhä kiihtyvämpää tahtia.

Eipä silti - kummoisia muutoksia Erakkorannan elämään ei tästä seurannut. Normaalien aamutoimien jälkeen kuten aamuina aiemminkin suuntasin ahvenverkoille jotka antoivatkin mukavia jörriköitä! Niitä on mukava voissa paistella ja jakaen ystäville tuottaa hyvää mieltä myös heille.

Kirjoja on taas kesän jälkeen kovasti luettu; Blaine Harden kovasti kohuttu Leiri 14 - Pako Pohjois-Koreasta oli ajatuksia herättävä. Lueskelin myös Pauliina Kainulaisen Metsän teologian sekä kertailin vuosien tauon jälkeen Linkolan tuotoksia. 

Säät ovat mitä upeimmat ja houkuttelisivat metsään. Puolenkymmentä astetta viileämpi keli aloittaa piakkoin Erakkorannan valjakkokoirien syystreenit ja alkaahan myös kanalintumetsästys muutaman päivän kuluttua. 

Sain jokin aika sitten vastarannan erämies-naapuriltani oivan graaviharjusreseptin jota hiukan itse vielä viilasin enemmän makuuni ja tein siiasta.

Ky%C3%B6kki%C3%A4-normal.jpg

GRAAVISIIKAA SMETANASSA JA SIPULISSA

Suolaa siikafileet (n. kilon kalasta) normaalisti merisuolalla ja hippusellisella sokeria.

Anna graavautua noin 4-5 tuntia tiiviissä paketissa jääkaapissa

Tämän jälkeen raaputa veitsellä suurimmat suolakokkareet pois ja paloittele kala

Viipaloi sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi

Silppua tuoretilli

Lado ylläolevat ainekset pieneen vuokaa.

Lisää sekaan 2dl smetanaa

Sitruunamehua

Mustapippuria

Aavistus sokeria 

Kärkee makuun voit hakea halutessaan vielä hyppysellisellä chiliä (makuasia...)

Sotke kaikki ainesosat ja mausteet hyvin. 

Laita vuokaan foliokansi ja jätä maut tiivistymään vuorokaudeksi jääkaappiin.

 

Oivallista leivän päällä nautittuna tai vaikkapa uusien perunoiden kera.Smetanan sijaan voi käyttää kermaa tai kermaviiliä.