kokko1.jpg

 

Juhannuksena kylällämme paloi monta kokkoa. Kutsu kyläläisille kävi myös kokkojuhlaan Erakkorantaan. Joukko vartiolla työskenteleviä talkoolaisia, mukana kansallisuuksia aina Hongkongista ja Uudesta-Seelannista saakka, oli valmistellut hauskat puitteet suomalaisen juhannuksen vietolle. 

Runsas lapsiperheiden määrä ilahdutti kokkojuhlan tekijöitä. Perheen nuorimmat oli huomioitu ja heille oli järjestetty mm. inkkarikasvomaalausta sekä heitä varten avattiin myös hauska "viidakkopolku". Sieltä löytyikin mitä ihmeellisempiä paikkoja, oli peikon koloa, jättiläisen vuorta, tiikeri, norsu ja jopa Nooan arkin kokkapuukin polun varresta löytyi. Lasten ilona vartion alueella oli myös lauma hellyttäviä alaskan malamuutteja, kanoja sekä arvokas kukko-herra. Vieraiden jaloissa talon sisätilaan tehdyssä ”pop-up kahvilassa" vipelsi myös kesy Vladimir –pupu!

polku1.jpg

 

Kokon lisäksi tarjolla oli pientä purtavaa, valmistettiin isolla rautapannulla thairuokaa, grillimakkaraa sai paistella halukkaat ihan itse ja varta vasten iltaa varten kyhätty pop-up kahvio tarjosi mm. kahvia, mehua, omia leivonnaisia sekä kotitekoista jätskiä. Muutaman kympin kahviotuotto tulikin tarpeeseen, sekin auttaa vartiolla asuvien talkoolaisten ylläpitokuluissa.

kukka2.jpg

Ennen kokon polttoa eläkeläisrovasti piti rannassa juhannushartauden. Kaikkineen paikalla oli vajaat neljäkymmentä juhannuksen viettäjää.

TÄÄLLÄ LISÄÄ KUVIA ERAKKORANNAN JUHANNUKSESTA