P%C3%A4%C3%A4rakennus.jpg

 

TULOSSA MYYNTIIN KEVÄÄLLÄ 2021 - KOHDEKUVAUS SINILINTU, VÄRTSILÄ

Kartanotyyppinen, maatilan vanha päärakennus kauniilla jokirantatontilla. Kiinteistö toimi viimeiset vuosikymmenet majatalona. Kohde soveltuu esimerkiksi asunnoksi, pienyritystilaksi tai matkailutoiminnan harjoittamiseen. Kiinteistöön kuuluvat myös iso vanha navettarakennus, halli sekä vanha hirsiaitta.

huone.jpg

 

Päärakennuksen yläkerrassa on kaksi pientä WC:tä, neljä 2-hengen huonetta (yhdessä iso parveke), liinavaatehuone ja suuri kylmäullakko.

pubi.jpg

 

Alakerrassa on ns. pubin puoli josta on suora yhteys keittiöön sekä reilun kokoinen ns. salin puoli. Pubin tila ja sali ovat eristetyt toisistaan haitariovella. Alakerrassa sijaitsee myös pieni toimistohuone sekä lämmintä varastotilaa. Käytävällä on kaksi WC:tä. Eteiskäytävästä lähtee portaikko kellariin missä sijaitsee sauna, pesuhuone, pukuhuone, wc, kodinhoitohuone, viileä juureskellari sekä lämmin varastohuone.

pubi2.jpg

 

Talon joenpuolella on katettu kuisti joka jatkuu avokuistina kahdelle muulle seinustalle.

Talosta on ison remontin yhteydessä 80-luvulla purettu tulisijat ja talo on sähkölämmitteinen. Alakerrassa on ilmalämpöpumppu.

Päärakennuksen kerrosala on 335m2 ja huoneistoala 279m2.

Väestötietojärjestelmän mukainen rakennusvuosi on 1837 mutta talo on perusteellisesti kunnostettu ja lähes uudelleen rakennettu 1980 -luvulla. 2010 -luvulla on remontin yhteydessä suoritettu ulko- ja kattomaalaus, rakennettu katettu- sekä avoterassi, uusittu ravintolatilojen- ja yläkerran lattiapinnoitteet. Talosta tehtiin kuntoarvio 2016.

Piha-alueella sijaitsee siis myös suuri navettarakennus jonka takana iso halli. Navetan jatkeena on 1777 rakennettu aittarakennus.

aitta.jpg

 

Hehtaarin kokoinen tontti rajoittuu Jänisjokeen. Tontilla on kaksi koiratarhaa.

takaa.jpg

 

Paikan osoite on Värtsiläntie 432, Värtsilä, Tohmajärvi. Tohmajärven kuntakeskukseen 20km jossa kaupat ja muut palvelut, Kiteelle 40km ja Joensuuhun 75km. Kansainvälinen rajanylityspaikka sijaitsee 9km päässä. Linnuntietä valtakunnanrajalle on matkaa alle 2km. Kiinteistötunnus on 848-424-8-59.

Lisätietoja: erakkoranta@gmail.com