takka.jpg

 

Erakkorannan facebooksivulla oli arvonta minkä yhteydessä kysyttiin sivun seuraajilta ideoita ja mielipiteitä siitä mihin suuntaan paikkaa mahdollisesti tulisi jatkossa kehittää. Kiitos kaikille kommenttikenttään kirjoittaneille! Hyviä ideoita oli melkoisesti ja moni niistä vahvisti ajatusta joka itselläni on jo pitkään ollut suunnasta mihin paikkaa tulisi viedä.

En halua lähteä mukaan niille ”markkinoille” joissa jo tarjontaa on riittävästi, enkä varsinkaan lyömään kiilaa niiden yrittäjien toimintaan jotka kokopäiväisesti leipäänsä tietyistä toiminnoista repivät. Usko siihen että suunta mikä täällä on jo vuosia ollut, on oikea, vahvistui entisestään.

 

Majoitus2.jpg

 

Haluan pitää Erakkorannan juuri sellaisena kuin se tällä hetkellä on. Paikkana johon voi tulla vain olemaan. Kokopäiväinen kurssitoiminnan pyörittäminen ei ole Erakkorannan juttu. Mutta tämä ei poissulje sitä että silloin tällöin joitain kivoja, paikkaan sopivia workshoppeja, kursseja ja tapahtumia ei voisi järjestää. Ihan lähiaikoina tämän suuntaista onkin tulossa.

En ole mikään ekoterapeutti, enkä sellaiseksi haluakaan. Enkä liputa minkään ”henkisen suuntauksen” puolesta. Minusta parasta on että Erakkoranta ja paikan isäntä ovat juuri sellaisia mitä nyt ovat, aitoja ja ehkäpä myös ainutkertaisia. Kaikkine puutteinee ja omituisuuksineen. Joskus ideat lentävät ja ovat välillä hyvinkin lennokkaita - antaa siis tämän runsauden lähteen edelleenkin pulputa. Kunhan vaan muistaa aina ”nukkua yön yli” ettei kaikkein hulluimpiin juttuihin lähde suinpäin mukaan. Se että joku paikka täällä repsottaa, tai se että itse isäntä on välillä mitä on, ovat niitä juttuja joilla jatkossakin porskutellaan eteenpäin. Aitoudella, eläväisyydellä, välittämisellä.

 

Majoitus1.jpg

 

Olen usein sanonut vieraille että kun en lemmikkilauman takia yli kymmeneen vuoteen ole juuri enää maailmalle päässyt, on minun pitänyt tuoda maailma tänne. Se onkin ollut suuri rikkaus. Viimeiset kuusi vuotta kansainvälistä talkootoimintaa pyörittäneenä voin sanoa kokeneeni ja oppineeni todella paljon. Myös suuri joukko suomalaisia vieraita ovat tuoneet oivat lisämausteensa tähän sekametelisoppaan. Olen saanut paljon, mutta tiedän että myös monet vieraat ovat saman kokeneet. Jotkut ovat jopa löytäneet kokonaan uuden suunnan elämälleen. Oho! Ja juuri tätä Erakkoranta parhaimmillaan on, ja tätä sen toivoisin sitä olevan myös jatkossakin.

 

Leipurit.jpg

 

Haluankin pitää paikkaa edelleen sellaisena että tänne on helppo tulla, on helppo olla ja jokainen voi olla sellainen kuin on. Tarjota hiljaisuutta ja rauhaa sitä kaipaavalle, kärsivällistä kuuntelijaa ja hyvää keskustelijaa silloin kun vieras sitä vailla on, yhteisöllisyyttä kesäkaudella, rauhoittumista muina vuoden aikoina. Ja tärkeintä... opastaa vieras takaisin ehkä kiireen elämän myötä kadotettuun luontoyhteyteen. Kaikki mitä täällä tehdään tukeutuvat omaan osaamiseni ydinalueisiin ja ovat sellaisia missä olen vain ainoastaan täydellä sydämellä mukana. Ovatpa ne sitten luonto ja luontoretket rajan molemmin puolin, lähiruokajutut, kalalastus, hoidot, kulttuuriperinteiden vaaliminen...

 

Talkoilija.jpg

 

Ja kun riittävästi uskoo ja muistaa myös manifestoida, suuretkin unelmat tuppaavat usein toteen tulevaksi. Juuri nyt elämmekin ajanjaksoa jolloin ihmeellisia asioita tapahtuu jos niille vain antaa tilaa ja on avoin niitä vastaanottamaan. Erakkoranta saa elää ja kasvaa kaikkien täällä vierailevien mukana ja myötävaikutuksella, jättäen mahdollisuuden reivailla kurssia aina kulloisenkin hetken ja kulloistenkin tuntemusten mukaan.

Jatkan tässä läppärillä takan ääressä, aamukahviani siemaillen Erakkorannan tulevaisuuden kirjoittamista, lisänä nyt ne mausteet joita te arvontakyselyssä annoitte! Kiitos.

Facebookissa www.facebook.com/erakkoranta