talvipuutarha2.jpg
 
SINÄ NIKOTIINIRIIPPUVAINEN? LUE TÄMÄ HUOLELLA
(Tai voit myös jakaa tämän päivityksen sauhuttelevalle ystävällesi)
 
Nikotiiniriippuvuus on yksi voimakkaimmista ja pirullisimmista addiktiosta. Sitä verrattu koukuttavuudessaan jopa heroiiniin. Lähes jokainen tupakoitsija haluaisi lopettaa ja myös katuu tupakoinnin aloittamistaan. Myös minä. Olen yrittänyt lukuisia kertoja lopettaa sauhuttelut, kuitenkin onnistumatta siinä lopullisesti. Olen ollut useita jaksoja sauhuttelematta, mutta pisimmilläänkin vain vaivaiset puoli vuotta. Viimeksi viime viikolla päätin jälleen kerran lopettaa. Syntymäpäiväni oli hyvä päivä aloittaa uusi ja savuton elämä. Tällä kertaa savuttomuutta kesti neljä ja puoli päivää. Olen tupakoinut vuosikymmeniä.
Meidän sauhuttelijoiden monet lopettamisyritykset päättyvät usein retkahdukseen. Nikotiiniriippuvainen löytää usein mainioita tekosyitä katkaista orastava, savuton elämä. Minulla syyksi riitti jääkanteen kiinni jäätynyt kalaverkko ja siitä seurannut ketutus. Sauhuttelijalle ketutus tai vaikka vain pieni takaisku, usein vain jossain mitättömässä arkisessa asiassa on hyvä tekosyy palata takaisin vanhaan tapaan – myrkyttämään itseään.
 
Sauhuttelijan hengitys haisee paskalle. Iho on usein kalman harmaa ja jo pienikin voimien ponnistelu laittaa sauhuttelijan puuskuttamaan. Rahaa vuodessa tähän järjettömyyteen palaa monilla etelän matkan verran. Eikä kait vähäistäkään ole se että sauhuttelu on varma tapa tehdä arvokkaasta elämästä huomattavasti lyhyempi kuin se voisi ilman tätä tapaa olla. Sauhuttelija on nikotiinin orja. Hän ei ole vapaa vaikka niin kuvitteleekin.
Sauhuttelijat luulevat että tupakoinnin jättämisen myötä joutuisi luopumaan jostain. Tai että lopettaminen jättäisi tyhjyyden tunteen elämään. Ihan täyttä puppua! Sauhuttelun lopettaminen antaa paljon enemmän kuin itsensä myrkyttäminen. Se antaa vapauden. Vieroitusoireetkin, joita usein pelätään, ovat useimmille hyvin huomaamattomat. Itsekin olin viime viikolla kolme ensimmäistä savutonta päivää tunteessa kuin en olisi koskaan ennen edes polttanut. Niin vapautuneelta olo tuntui. Ja vapaalta! Mutta retkahdus toi kahleet takaisin. Retkahdus toi syyllisyyden, häpeän sekä vihan itseäni kohtaan.
 
Nikotiiniriippuvuus on samanlainen sairaus kuin alkoholismi tai päihderiippuvuus. Nikotiiniriippuvuudesta toipumiseen olisi käytettävissä samat keinot kuin edellä mainittuihin addiktioihin. Usein teemme sen virheen että lähdemme kamppailemaan tätä sairauttamme vastaan yksin. Eikä meidän tulisi edes kamppailla. Meidän tulisi vain antautua, nöyrtyä ja myöntää sairautemme. Tunnustaa se että olen nikotiiniriippuvainen enkä yksin välttämättä selviä tästä sairaudestani.
Vapaat ihmiset katsovat sauhuttelijaa usein säälien. Sauhuttelijan elämä on tehty muutenkin pirulliseksi. Sauhuttelija on ajettu nurkkaan jossa se epätoivoisesti edelleen pitää kynsin hampain kiinni tästä järjettömästä tavastaan myrkyttää itseään. Sauhuttelijan päivärytmiä määrää pitkälle nikotiinipötkö. Jos sitä ei voi heti nauttia kun mielihalu siihen iskee, sekoaa sauhuttelijan ajatusmaailma. Keskittyminen vaikkapa meneillään olevaan työtehtävään häiriintyy. Sauhuttelijan mielessä on vain seuraava savuke ja siitä saatava seuraava nikotiiniannos.
 
Mutta näin ei tarvitse olla! Minä ainakin haluan olla vapaa. Kun näyttää etten yksin tähän pysty kutsun Sinua kanssasauhuttelija mukaan muutokseen.
Olen tehnyt allaolevan viikonlopun kaikille teille jotka laillani kärsitte. Kaikille teille jotka haluatte nyt vihdoin murtaa tämän orjuudenkahleen aloittamalla uusi, uljas, terve ja savuton elämä. Vapaana!
Olen yhdistellyt tähän keitokseeni AA- ja NA-kerhoissa hyväksi todetun vertaistuen, luonnon parantavat voimat sekä ottanut mukaan ne kirsikat kakun päältä joita alan parhaasta kirjallisuudesta olen löytänyt. Uskon että tämä cocktail todellakin nyt toimii.
 
IRTI TUPAKASTA – VAPAAKSI KAHLEISTA (12-14.3.2021)
Sauhuttelijoiden vertaistukiviikonloppu (pe-su) Erakkorannassa ekoterapian merkeissä
* täysi ylläpito aterioineen (kaikki erityistoiveet huomioidaan)
* majoitus 2-3 hengen huoneissa
* iltasaunat
* runsaasti luontoa ja raitista ilmaa
* meditointia
* keskusteluja nuotion ja takkatulen loimussa
* jatkotyöskentelyyn oma online ryhmä netissä
Erakkoranta sijaitsee Tohmajärven Värtsilässä luonnonkauniilla paikalla Sääperijärven rannalla. Erakkoranta on suuri yksityiskoti (vanha rajavartioasema) jossa ovet ovat olleet auki vieraille jo viimeiset kuusi vuotta. Paikassa on järjestetty kursseja ja erilaisia tapahtumia vuosien saatossa.
Hinta: 240€/hlö
 
Jos kiinnostuneita on jatkossa enemmänkin pidämme vertaistukiviikonloppuja myös muinakin ajankohtina
HUOM! Talon yleisissä tiloissa on kissa joten paikka ei sovi allergisille
Voit vielä perjantai-iltana poltella tupakkia posket lommollasi (ulkona) mutta illan lopuksi nakataan polttamatta jääneet tupakit takkatuleen. Tutustutaan toisiimme, syödään hyvin ja tehdään sellaiset saunataiat että sauhuttelut unohtuvat iäksi. Käydään läpi viikonlopun ohjelma ja sitten lauantaiaamuna kääritään hihat kääntämällä kokonaan uusi sivu elämässäsi..
Kuljetus Kiteen rautatieasemalta tai bussipysäkiltä Tohmajärveltä järjestyvät.
Tiedustelut ja varaukset, puh/whatsapp 0403765013 ja sähköpostilla erakkoranta@gmail.com
 
LISÄTIETOJA ERAKKORANNASTA www.facebook.com/erakkoranta
SAA JAKAA