20210306_150607.jpg
 
KOHTI UNELMIA – PIENIN ASKELIN
Elän nyt sitä vuodenaikaa kun tunnistan itsessäni tavallista suuremman haaveilijan. Kevätaurinko paistaa päivä päivältä yhä lämpimämmin, ja monena aamuna yöpakkasten jälkeinen hankiainen kutsuu kävelylle rantametsään. Istun usein puutarhan paviljongissa ja elän mielessäni "elokuvamaisesti" tulevaa kesää ja tulevia uusia puutarhajuttuja. Iltaisin katselen Youtubesta omavaraisuuteen, permakulttuuriin ja yleensäkin off-grid elämään liittyviä, kiehtovia filmejä joita nykypäivän netti on pullollaan. Kirjaan ylös ideoita sitä mukaa kun niitä mieleeni tulee.
Usein kesän päättyessä sitten huomaan että vain pieni osa näistä kevään unelmistani on tullut toteen. Olen silti nykyisin syksyllä hyvin onnellinen. Talkoolaiset jättävät pikkuhiljaa taloa, alan itse hiljentymään ja valmistautumaan taas edessä olevaan talveen.
Ennen kärsin kovasti siitä kun suunnitelmat joita keväällä tein, jäivät monilta osin toteutumatta. Nykyisin olen armollisempi itselleni. Kaikkea ei tarvitse heti saada.
20210306_150547.jpg
 
Minua kiehtoo valtavasti oppia lisää mm. maaperän parannuksesta, kasvien viljelystä - luonnon ja puutarhan monimuotoisuudesta yleensä. Olen vaan niin pirun huono yleensä keskittymään minkään uuden oppimiseen. Siksi kaltaisilleni ovat parasta ne sadat ja tuhannet eri videot mitä vaikkapa youtube tarjoaa. Ja kun vielä lähelläni on ystävä jolta voi aina kysyä, ja joka mielellään puutarha-asioissa minua opastaa, niin mikäpä sen parempaa.
 
20200910_155332.jpg
Usein kevätunelmani ovat jääneet toteutumatta tai puolitiehen myös kehnon taloudellisen tilanteen takia. Mutta kivojakin asioita on voinut, ja voi toteuttaa myös ihan ilman rahaa tai sitten hyvin pienellä rahallisella panostuksella. Oma luovuus, ystävien apu ja talkoolaiset, kierräytystavarat... näillä saa jo paljon aikaan.
 
20210306_150456.jpg
Olen jo parinkymmenen vuoden aikana oppinut näkemään tulevaisuutta mielessäni, tai lähinnä sitä miltä Erakkoranta näyttää esim.viiden vuoden päästä. Se millainen paikka nyt vuonna 2021 on, ja mitä täällä nyt löytyy, ovat olleet näitä haaveitani joita unelmoin jo vuosia sitten.
Uskalletaan siis unelmoida, ja mennä niitä kohti vaikkapa näin pienin askelin.
 
Mukavaa ja voimaannuttavaa kevään alkua!