Ensimmäiset Ruokametsä -projektin talkoot aloitettiin viiden hengen voimin. Noin viiden aarin alueelle tuli lisää valoa kun jo aiemmin kaadettiin rantametsästä parisenkymmentä koivua. Näin saadaan tilaa ja valoa erilaisille hedelmäpuille sekä pensaille. Alue rajataan kahdelta pitkältä sivustalta n. 2m leveällä risuaidallla joka tarjoaa suojan mm. erilaisille pölyttäjille.

talkoot1.jpg

On hyvä tallentaa tulevaisuutta varten myös lähtötilannetta. Ohessa kuvia osasta tämän kesän puutarhalaajennusta. Tähän alalle ”Ruokametsän” perustamisvaihteessa istutetaan n. 50 erilaista, monivuotista hyötypuu-, pensas- ja kasvilajiketta. Syötävistä rohdoskasveihin. Osaan kaadettujen koivujen kannoista mm. laitetaan sekä osterivinokas- ja siitakeviljelmät. Luontaisesti kanttarelleja löytyy puutarhasta joka syksy sangollinen hieman ylempää rinnettä.
 
talkoot2.jpg
Niin kauan kuin voimia itselläni vielä riittää, tarkoitus on joka vuosi laajentaa ruokametsän (metsäpuutarhan) alaa niin että joidenkin vuosien kuluttua alue kattaisi kokonaisuudessaan noin hehtaarin.
En tee tätä itselleni vaan tulevien sukupolvien opiksi, opinahjoksi ja ihastukseksi.
Ruokametsän tekeminen vaatii vuosien työn, näistäkin tämän kevät perustamistoimien tuloksista saadaan nauttia vasta parinkymmenen vuoden kuluttua.
 
talkoot3.jpg
Jos haluat olla osa tätä hanketta ja tukea sitä pienellä panostuksella, kampanja-aikaa on enää viikko jäljellä. Kampanjaan pääset oheisen linkin kautta. Jo kymmenen euron panoksella voit jättää pysyvän jälkesi tuleville sukupolville.
”To plant a garden is to believe in tomorrow!”