Erakkorannassa heräiltiin syysmyrskyn merkeissä. Järvelle ei ole asiaa ennen tuulen laantumista. Lisäilimme illalla viiden verkon lisäjatan kuhan toivossa, mutta nyt sitten vaan istutaan ja ihmetellään katsellen myrskyävää järveä.

Illalla verkkojatan 90mm riimuissa oli kaksi mukavan kokoista lahnaa - toinen n. 2,5 kg ja toinenkin puolitoistakiloinen. Löin pakkaseen ja savustan myöhemmin. Saunakin lämmitettiin, värkkäilin iltapalaksi suunnitellun piiraan sijaan pekoni-kanttarellipyttiksen, sattui nimittäin niin iloisesti että ystäväni toi pikkupussillisen kanttarellejä kivana yllätyksenä.

Tänään tuntuu siltä että askareet jäävät minimiin sen verran synkältä ilma ulkona näyttää...

Tasan viikon kuluttua alkaa metsäkanalintujahti. Kanta näyttää kohtuulliselta, kiintiöitä on silti niin metsolle kuin teerellekin. Viikon päästä sitten pääsee lintujahtiin karhujen sekaan metsään!

***

Päivä on tosiaan mennyt "miihaillessa" eli mitään järkevää en ole saanut aikaan. Piiras on tosin nyt uunissa ja mahtavat tuoksut leijuvat ympäri taloa! Reseptin sävelsin tarveaineiden mukaan:

Pohja:

2,5 dl kaurahiutale

2,5 dl vehnäjauho

1 tl leivinjauho

1 kananmuna

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

vettä

Levitin pohjan voideltuun, matalareunaiseen uunivuokaan.

Täyte:

Pekoni

Kanttarelli

Valkosipuli

Sipuli

Suola

Valkopippuri

Kerma

Kananmuna

Sitruunamehu

Sokeri

Pöltsamaa sinappia (virolainen)

Freesasin pannulla pekonin, lisäilin kanttarellit, valkosipulin ja sipulin. Vatkasin kerman, kananmunan ja mausteet. Kaadoin pannulle. Hetken kiehuttua kasaan ja maustuen, kaadoin seoksen uunivuokaan levitetyn pohjan päälle. Lisäsin vielä kuorrutukseksi pilkottua Kippari-savujuustoa ja nakkasin sotkun +200c asteiseen uuniin. Kunnon tujaus basilikaa olisi ollut poikaa mutta yrttipuoli oli tänään kehnonlainen.