Erakkorannassa heräiltiin ennen kuutta. Aamu oli hyvin sumuinen. Keittelin kahvit ja pakkailin reppuni. Ennen seitsemää otin koirani autoon ja suunnistimme ylös vaaroille kohti teeri- ja metsomaita. Metsä oli hiljainen. Sumukin oli pikkuhiljaa hälvennyt tai pikemminkin se sijoittui alas laaksoon. Vaaroilla oli kirkkaampaa. Löysimme koppelon, akka- ja ukkoteeren sekä vielä kertaalleen toisen koppelon mutta tällä kertaa en päässyt ruutia tuhlaamaan. Linnut ovat tällä hetkellä vielä kovin arkoja eikä koiranikaan ole paras mahdollinen linnustukseen. Löytää hyvin linnun, nostaa ylös muttei hauku.

Kolmen tunnin kävelylenkin jälkeen keittelin nokipannukahvit lammen rannassa, evästelin voileipiä ja muistin myös eräkaveriani pienillä makupaloilla. Kuikka uiskenteli parinkymmenen metrin päässä rantanuotiolta ja aurinkokin alkoi paistamaan mukavasti. Syksyinen aamupäivä näytti puoliaan! Löysin tattejakin mutten vaivautunut keräilemään, tällä evää pääpaino oli linnustuksessa. Vähän ennen puolta päivää köröttelimme autolla takaisin kohden laaksoa ja osuimme teeriparveen joka oli hiekkatien laidassa kivettämässä. Auto parkkiin, koira irti ja perään. Aikamme seurattuamme palailimme tielle ja jatkoimme matkaa kotia kohden. Laakson pelloille oli lasketunut vajaa kymmenkunta joutsenta sekä toisella peltosarkaa satakunta muuttohanhea.

Erakkorantaan palattuamme syötin koiran ja keittelin kahvit. On päiväettonien aika. Suuntaamme iltapäivästä vielä läheisille vaaroille toiselle linnustuskierrokselle. Mukavasti aamupäivän lenkki antoi kuin huomaamatta 8-10km kunnonkohotus kierroksen!.

***

Nyt on jo ilta. Kävimme vielä tekemässä toisen, noin reilun 3 km lenkin. Yksi koppelo tavattiin mutten päässyt ampumaan. Sitten saimme ihailla suolla kahden ukkoteeren ja kahden akkateeren touhuilua. Paikka oli sellainen jossa pienriistan metsästys ei ollut sallittua. Nyt illan pimettyä lämmittelen suurella hartaudella Erakkorannan suurta puusaunaa samalla kuin valmistelen perinteistä läskisoosia iltaruuaksi, kuunnellen Radio Suomen luontoiltaa. Olen myös selaillut erilaisia teeri- ja metsopaistireseptejä vaikka omat perinteiseni hallussa ovatkin. Vaihtelu virkistää...

Mukavaa iltaa kaikille!