Jälleen on perjantai. Viikot vierivät hurjaa kyytiä ja syksy etenee. Koivut pudottavat lehtiään ja hanhet ovat saapuneet. Kävin eilen oopperakaupungissa asioilla, päivällä kolmen tunnin lenkin metsässä ja illan suussa vielä siikaverkot laskemassa.

Aamu alkoi komeasti, sää oli upea mutta hyvinkin pian pilvet valtasivat laakson ja alkoi tihkuttaa. Kävin aamutuimaan juoksuttamassa koiraa sekä kokemassa tällä kertaa tyhjät verkot. Kiersimme tämän jälkeen linnustamassa erälammen ympärillä missä myös kahvit ja nuotiomakkarat nautin.

Koira yllätti pyyn ja nosti sen puuhun. Sopivasti oli hollilla ja alashan se sitten tuli. Kävi vaan niin hassusti että reilun 8kk ikäinen koirani olikin eri mieltä omistussuhteista ja omi linnun itselleen. Kyseessä kun oli sen ensimmäinen pudotettu lintu. Ei siinä maanittelut ja lahjonnat auttaneet, kuusikkoa ravasimme peräjälkeen vartin verran, koiralla pyy suussa ja minulla grillimakkara. Jouduin antamaan periksi kun poika oli ehtinyt jo raadella linnun siihen kuntoon ettei siitä enää pataan ollut. Jätin koiran metsään ja palailin autolle. Puolen tunnin kuluttua se sitten palailikin autolle niinkuin mitään ei olisi tapahtunut. Koulutusta ja kunnolla on vielä meillä yhdessä edessä! Nyt kiehautan kahvit...

Mukavaa perjantaita kaikille!